Scroll Top

WELL CUISINE

‘Το φάρμακό σου η τροφή σου’ είπε ο Ιπποκράτης.
Κι εμείς το υπηρετούμε πιστά κάθε μέρα. 

Eat well
Answer very well 

Δημιουργούμε συνεχώς καινούργια, πρότυπα, ελκυστικά, διατροφικά μοντέλα για κάθε διαφορετικό Έλληνα πολίτη. 

Αναπτύσσουμε σύγχρονες στρατηγικές επηρεασμού και πειθούς για τους αναποφάσιστους και τους διστακτικούς στο κρίσιμο θέμα υιοθέτησης ενός υγιεινού τρόπου διατροφής.

Γινόμαστε ομάδα με τους καλύτερους επιστήμονες και ειδικούς επαγγελματίες του Well-being, με στόχο την διαχρονική υγεία, την ευεξία και την συνολική ευμάρεια των Ελλήνων σήμερα και στο μέλλον.

Η σειρά γευμάτων που έχει αναπτυχθεί έως σήμερα είναι:

Η υγεία σχετίζεται με τη βέλτιστη πρόσληψη μακροθρεπτικών και μικροθρεπτικών συστατικών. 

Η ανεπαρκής ή η υπερβολική πρόσληψή τους μπορεί να προκαλέσει προβλήματα. 

Στις μέρες μας, τα κυριότερα διατροφικά προβλήματα σχετίζονται είτε με υπερβολική πρόσληψη μακροθρεπτικών συστατικών (υδατάνθρακες, λιπίδια, πρωτεΐνες), είτε με ανεπαρκή πρόσληψη μικροθρεπτικών συστατικών (βιταμίνες, ανόργανα στοιχεία, ιχνοστοιχεία).

Οι περισσότερες τροφές σήμερα θεωρούνται ύπουλοι και κρυφοί εχθροί της υγείας των ανθρώπων.

Το μεγαλύτερο ποσοστό των τροφών που καταναλώνει ο σύγχρονος άνθρωπος είναι ραφιναρισμένες και επεξεργασμένες, χωρίς θρεπτικά συστατικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και ανόργανα στοιχεία.

Περιέχουν ζάχαρη, τρανς λιπαρά, τεχνητά χημικά συστατικά και φυτικά έλαια. Τα αποτελέσματα της κακής διατροφή είναι τα ακόλουθα:

  • Το ανοσοποιητικό σύστημα εξασθενεί και ο άνθρωπος γίνεται πιο ευάλωτος σε ασθένειες και αρρώστιες.
  • Το μυϊκό σύστημα δεν λαμβάνει τα απαραίτητα συστατικά και συρρικνώνεται.
  • Η επιδερμίδα χάνει την ελαστικότητά της.
  • Τα οστά χάνουν την πυκνότητά τους και δημιουργείται οστεοπόρωση συντομότερα από το αναμενόμενο.
  • Το σωματικό βάρος αυξάνει και αν διατηρηθεί υψηλό οδηγεί στην παχυσαρκία.
  • Η όραση φθείρεται σταδιακά και σοβαρές οφθαλμολογικές παθήσεις όπως αρτηριοσκλήρυνση των αγγείων του αμφιβληστροειδούς χιτώνα εξελίσσονται χωρίς επιστροφή. 
  • Ένας στους δύο Έλληνες έχει μεγαλύτερο βάρος από το κανονικό.
  • Τρεις στους δέκα πάσχουν από μία χρόνια ασθένεια που σχετίζεται με τη διατροφή.

Οι άνθρωποι που ψάχνουν να βρουν φαγητό που να πληροί τις προϋποθέσεις των απαραίτητων συστατικών που έχει ανάγκη κάθε μέρα ο άνθρωπος είναι αρκετοί και σίγουρα γνωρίζουν ότι δεν είναι πολύ απλή διαδικασία.
Ανάλογα την ηλικία, το φύλο και την ιδιαίτερη κατάσταση ενός οργανισμού σχετικά με το βάρος και τις καθημερινές του δραστηριότητες, ένας άνθρωπος έχει συγκεκριμένες διατροφικές ανάγκες, που μόνο οι ειδικοί μπορούν να προσδιορίσουν, ώστε να δημιουργήσουν εκείνο το πλάνο γευμάτων που απαιτείται να λαμβάνει από το πρωί έως το τέλος της ημέρας. 
Διαφορετικές ανάγκες πρέπει να καλυφθούν για τους ανθρώπους που έχουν έναν συγκεκριμένο στόχο να πετύχουν, είτε να αδυνατίσουν, είτε να διατηρήσουν ένα σταθερό επίπεδο βάρους, είτε να ενδυναμώσουν το σώμα τους μέσα από προγράμματα εκγύμνασης και αθλητισμού που έχουν αυξημένες απαιτήσεις κατάλληλα σχεδιασμένων γευμάτων με τα ενδεδειγμένα ποσοστά των ημερήσιων θρεπτικών συστατικών (πρωτεϊνών, υδατανθράκων, λίπους, μετάλλων, βιταμινών, ιχνοστοιχείων κλπ). 

Η δημιουργία τέτοιου είδους συνδυασμών φαγητού, που να περιέχει τα κατάλληλα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται ο άνθρωπος στη ζωή του όλη την ημέρα, κάθε μέρα, αλλά και συγχρόνως να διατηρεί συνεχώς έναν ελκυστικό γευστικό χαρακτήρα που να μην τον αποθαρρύνει να το καταναλώνει και να κερδίζει αδιάκοπα την πολύτιμη υγεία του, δεν είναι απλή υπόθεση. 
Απαιτείται βαθιά μελέτη και έρευνα, και για μεγάλο χρονικό διάστημα, από μία αυστηρά επιλεγμένη ομάδα ειδικών συγκεκριμένων ειδικοτήτων με υψηλή εξειδικευμένη γνώση, αλλά και μία εξίσου μακρόχρονη διαδικασία πολλαπλών δοκιμών σχεδιασμού και παρασκευής τέτοιων εδεσμάτων με τις απαιτούμενες βελτιωτικές ενέργειες. 
Μόνον έτσι δημιουργείται με σιγουριά η κατάλληλη μέθοδος άριστης προετοιμασίας και παραγωγής των καθημερινών αυτών γευμάτων για κάθε ώρα της ημέρας και για κάθε ανάγκη ειδικής διατροφής όχι μόνο με τη λογική της απαίτησης για υγιεινό θρεπτικό φαγητό, αλλά και με το συναίσθημα της υψηλής επιθυμίας για τη γευστική ευχαρίστηση που θα τους προσφέρουν, γνωρίζοντας συγχρόνως κάθε στιγμή ότι τους κάνουν καλό.

Για όλους τους παραπάνω λόγους δημιουργήσαμε την Well Cuisine, Well Being Gastronomy Unit, την Πρότυπη Μονάδα Υγιεινής Δημιουργικής Γαστρονομίας.
Η Well-Cuisine δεν είναι άλλη μια εταιρεία διάθεσης υγιεινών γευμάτων για οποιοδήποτε λόγο και σκοπό. 
Είναι η πιο σύγχρονη ειδικά εξοπλισμένη παραγωγική μονάδα της Ελλάδας με τους πιο έμπειρους επιστήμονες και επαγγελματίες του κλάδου, οι οποίοι διαθέτουν όλη την εξειδικευμένη γνώση της υγιεινής δημιουργικής κουζίνας, για να σχεδιάζουν και να προετοιμάζουν καθημερινά τα πιο νόστιμα πιάτα της Well-being γαστρονομίας, με τις πιο αγνές πρώτες ύλες και νέες τεχνολογίες αιχμής, που συγκρατούν τα θρεπτικά συστατικά και προσφέρουν ταυτόχρονα σημαντική γευστική απόλαυση και υψηλή διατροφική αξία.
Η Well-Cuisine έχει εξειδικευτεί στην αυστηρή προετοιμασία ειδικών μοντέλων δίαιτας ή/και ειδικής διατροφής, όπως η Keto, Mediterranean, Low Fat. Η Well-Cuisine είναι η πιο ειδική πρότυπη μονάδα που μπορεί και προσφέρει σε άμεσα ενδιαφερόμενους, ιδιώτες, επαγγελματίες επιστήμονες του κλάδου όπως διατροφολόγους, διαιτολόγους και εταιρείες διάθεσης υγιεινών γευμάτων, όλη τη σειρά των διαιτητικών εδεσμάτων για κάθε κατηγορία δίαιτας.

Aναγνωριζόμαστε ως η ταχύτερα αναπτυσσόμενη μονάδα έρευνας, σχεδιασμού, παραγωγής και διακίνησης πρότυπου δημιουργικού υγιεινού φαγητού.
Διαθέτουμε τον μεγαλύτερο αριθμό εμπειρογνώμων και κορυφαίων επαγγελματιών του κλάδου, με το όραμα να διαμορφώσουμε καλύτερη υγεία για όσο περισσότερους Έλληνες, εξελίσσοντας αδιάκοπα την καθημερινή τους απόλαυση από τον υγιεινό τρόπο διατροφής τους.
Η Well-Cuisine ετοιμάζει υγιεινά γεύματα ενός νέου μοντέλου διατροφής υψηλής διατροφικής αξίας, που αντλούν γνώση και δύναμη από την πρότυπη παραγωγική μονάδα και κερδίζουν την εμπιστοσύνη από το κοινό που απευθύνονται κάθε μέρα και περισσότερο.
Καλώς ήρθατε στα Well-Meals, τα αυστηρά σχεδιασμένα γεύματα καθημερινής υγιεινής διατροφής, πρότυπης διατροφικής γαστρονομίας.
Τα Well-Meals έχουν υψηλή διατροφική αξία, αδιάκοπη ευχάριστη διατήρηση του Well-Being, διατήρηση της υγείας και της ευεξίας. 
Τα Well-Meals είναι σχεδιασμένα ώστε να καλύπτουν 17 διαφορετικές ανάγκες ειδικής διατροφής.