Πύργος Μελισσουργού

Πύργος Μελισσουργού

Ο ΠΥΡΓΟΣ ΜΕΛΙΣΣΟΥΡΓΟΥ βρίσκεται από  τον 17ου αιώνα, στο νότιο τμήμα της Αττικής (Λαγονήσι) μόλις 15 λεπτά από το Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών, στο δρόμο προς τον αρχαιολογικό χώρο του Ακρωτηρίου του Σουνίου, και απέχει 1.000 μέτρα από τη θάλασσα προσφέροντας υπέροχη θέα και μοναδικά ηλιοβασιλέματα.

Είναι μία από τις παλαιότερες, ίσως και πιο ιστορικές ιδιωτικές κατοικίες στην Ελλάδα, που διατηρούνται ακόμα σε άριστη κατάσταση και ανήκει στην ίδια οικογένεια από το 1836.

Μέσα σε 60 στρέμματα ιδιόκτητης γης, εκτός από τον Πύργο των 350 ετών με την Μουσειακή επίπλωση και ατμόσφαιρα, υπάρχει ένα σύνολο κτισμάτων, στάβλων, υποστατικών, πηγαδιών και άλλων βοηθητικών χώρων. Ένα από αυτά, το παλιό Ελαιοτριβείο, μοναδικό δείγμα εργοστασίου λαδιού των αρχών του αιώνα στην Αττική, σώζεται με όλο τον εξοπλισμό του σε αρκετά καλή κατάσταση μέχρι και σήμερα.

Η πισίνα σαν φυσική λίμνη με αμμουδιά, ενσωματώνεται πλήρως στο φυσικό περιβάλλον, και μαζί με τα γήπεδα tennis, basket και beach volley και την οικολογική Παιδική Χαρά, αποτελούν μέρος της  διασκέδασης των επισκεπτών.

Τέλος, η μικρή παλιά ιδιωτική εκκλησία εξυπηρετεί γάμους και βαφτίσια, μέσα στον χώρο, ο οποίος  μπορεί να φιλοξενήσει εύκολα πάνω από 600 άτομα καθιστά και πάνω από 1000 για cocktail.

Εάν η επιθυμία είναι, ο τέλειος συνδυασμός ΙΣΤΟΡΙΑΣ και ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, πολύ κοντά στην Αθήνα, και στο διεθνές αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, με υπέροχη θέα στη θάλασσα, που επιτρέπει την απόλυτη ιδιωτικότητα, τότε η επιλογή είναι μία και μοναδική.

Πρόσθετες Πληροφορίες

  • Κλειστός Χώρος: Ναι
Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Βιολογικός Αμπελώνας Καρολίνα Κτήμα Αριάδνη »